De ins en outs van het overhemd

Door Hans van den Brandhof - 10 juni 2016 - Ins & Outs , Tips & Tricks

For men with class

 
Tegenwoordig hoeft een overhemd geen stijf kledingstuk meer te zijn. De overhemden van nu komen in vele soorten en maten. Met de expertise die we hier hebben bij de Mannen van Brandhof kunnen we je dan ook van alles vertellen over het overhemd.
 
Leduc Overhemden shop je bij De Mannen van Brandhof
Olymp overhemden shop je bij De Mannen van Brandhof
PME Legend overhemden shop je bij De Mannen van Brandhof
Scotch & Soda overhemden shop je bij De Mannen van Brandhof
 
 
Mouwlengtes

In de wereld van overhemden zijn er 3 mouwlengtes. 5,6 en 7. De mouwlengte van het overhemd is afhankelijk van je lichaamslengte en de lengte van je armen. De cijfers geven aan voor welke mouwlengte je moet kiezen.
5 = Mouwlengte tussen 50 en 59,99 cm.
6 = Mouwlengte tussen 60 en 69,99 cm.
7 = Mouwlengte tussen 70 en 79,99 cm.
Ben je langer dan 1,80 cm, dan raden we je aan om voor mouwlengte 7 te gaan.
 
Het boord

Een boord op een overhemd is niet zomaar een boord. Ook hier zitten weer veel verschillen tussen. Zo heb je bijvoorbeeld de widespread of de Italiaanse boord, de button down boord, of de meest gangbare onder een kostuum: de klassieke, ofwel de Franse boord.
Deze boord wordt ook wel turndown of straight point genoemd. In de punten van de boord zitten vaak kunststof baleintjes verwerkt die de punt recht houden. Bij luxe overhemden worden deze boorden ook weleens in zilver of messing uitgevoerd.

Manchetten

De uiteindes van de mouwen van een overhemd worden manchetten genoemd en sluiten bij de polsen of kunnen omgeslagen worden. Er zijn twee soorten manchetten: de enkele manchet en, iets minder gangbaar, het dubbele manchet. Laatstgenoemde is formeel en klassiek en is vooral gebruikelijk voor avondkleding of een smoking.
Manchetknopen of bachelor knots (gevlochten balletjes) houden de manchetten bij elkaar. Mooie manchetknopen zijn echt een mooie en unieke toevoeging waarmee je je weer op een andere manier kan onderscheiden. Sterker nog, een goedkoop overhemd kan een luxe uitstraling hebben wanneer deze mooie manchetknopen heeft.
 
Wil je nog meer over overhemden te weten komen?

Als je dacht dat we nu wel zijn uitverteld over het overhemd dan heb je het mis. Zo kunnen we je nog veel meer vertellen over de pasvorm, kleuren en prints, maar ook de laatste trends. Blijf dan ook onze blog in de gaten houden voor meer overhemd gerelateerde artikelen. Als je daar niet op kunt wachten kun je natuurlijk ook je overhemd online bij ons shoppen, (kijk bijvoorbeeld eens bij Olymp of Le Dub), of breng een bezoek aan onze winkel in Nijkerk (Singel 1-5).