De mannenmodetrends van zomer 2020

Door Hans van den Brandhof - 02 maart 2020 - Nieuwe Collectie , Trends
Qua vernieuwing, trends, kleuren en durf doet de mannenmode niet onder voor de damesmode. Gewaagde prints- en stoffencombinaties zorgen samen met originele kleuren voor zeer diverse en uitdagende collecties.  Zowel binnen de street style als de nettere tailoring zien we veel inspirerende dingen gebeuren, zoals de enorme verscheidenheid aan broeken en de hypermoderne en fantasievolle prints, patronen en materialen.

De street style speelt nog steeds een heel grote rol in de mannenmode. ‘Geklede’ jogpants worden gecombineerd met sweaters, maar ook met over-shirt-jasjes en vesten met capuchonkoord. Afstijlen wordt nog steeds vooral gedaan met sneakers, waarbij de ‘ugly’ variant met enorme zool en extreme colourblocking favoriet is. Naast jogpants zien we in veel collecties cargopants en de zogenaamde technical trousers met elastiek onderaan de broekspijp. Heerlijk draagbaar en een aanrader voor de trendsetter.Iets ingetogener zijn de chino’s, five pocket broeken en bandplooibroeken. Deze zijn echter helemaal up to date door het nieuwe gebruik van ruiten en andere patronen. Veel gebruikte kleuren zijn wit- een groentinten met als contrast oranje, helblauw en geel- en bruintinten. Het poloshirt is volledig terug van weggeweest. Gecombineerd met een sportief jasje of een iets gekleder colbert is het poloshirt een absolute musthave.

 
De wijde broek is terug en dit wordt door veel mannen toegejuicht. In geen geval betekent dit dat we ons moeten beperken tot de bandplooibroek, die overigens ook in modernere variant is uitgevoerd. Ook de jogpant, cargopant, broek met een trekkoord, chino en de cropped broek is wijder. De cropped broek is net iets korter dan de traditionele broek en komt tot de enkel of halverwege de kuit. Voor de trendsetter is de cropped pant in 2020 de echte musthave.De street style is in 2020 qua stijl en kleur iets ingetogener geworden. Er worden veel meer uni’s uitgebracht en outfits worden veelal in één kleur gedragen. Inspirerend zijn daarbij wel de mogelijkheden met een accent in de vorm van een shirt of polo in fantasieprint, neonkleur of tie dye. Een wel heel opvallende make over is er voor de shorts. Die zullen we komend zomer in bijna alle stijlen, stoffen, kleuren en prints tegenkomen.

Genoeg geïnspireerd? Dan is het hoog tijd voor een bezoek aan onze winkel. Wij kennen de nieuwe collecties door en door en helpen je met een goed combinatie-advies. Kom gerust even kijken en passen. Lees ook ons blogartikel over het merk Cavallaro Napoli.