Een uniek kostuum op maat

Door Hans van den Brandhof - 02 oktober 2019 - Kostuum , Tips & Tricks , Vakmanschap

Kleren maken de man

Begin 1900 droegen mannen lange jassen tot aan de knie en op hun hoofd een hoge hoed. Twintig jaar later werd het kostuum een statussymbool waarmee je liet zien tot welke klasse je behoorde. Weer 10 jaar later werd katoen geïntroduceerd voor kostuums waarmee de draagbaarheid een stuk comfortabeler werd.

Ten tijde van de Tweede Wereldoorlog gebeurde er weinig in de mannenmode maar vanaf 1950 boden kledingwinkels een ruime variatie aan mannenkleding. Mannen droegen niet alleen meer kostuums, maar begonnen ook met het dragen van bijvoorbeeld leren jacks. Het dragen van kostuums raakte toen een beetje op de achtergrond, maar de laatste jaren zien we de revival van het kostuum.

Het verschil met de kostuums uit 1900 is dat de kostuums van nu een variatie aan looks hebben. Casual, sportief of speels, het kan allemaal! De man van nu onderscheidt zich op zijn eigen unieke manier. 

Laat je kostuum op maat maken bij De Manen van Brandhof
 

Ik wil een kostuum op maat


Wil jij je ook onderscheiden met een one-of-a-kind kostuum? Voor een goed kostuum ben je bij De Mannen Van Brandhof aan het juiste adres. Wij vinden het belangrijk dat kleding goed zit. Of het nu gaat over overhemden,vesten of colberts, kleding dient goed te passen en te voldoen aan je wensen en behoeften. Bij ons heb je dan ook de mogelijkheid om jezelf een uniek colbert of kostuum aan te meten.

Hoe laat ik een kostuum op maat maken?

Als je bij ons in de winkel komt staat de maatspecialist voor je klaar. Samen met de maatspecialist maak je eerst een keuze in de stof en het dessin. Gegarandeerd dat je iets vindt, aangezien we meer dan 200 verschillende stoffen en dessins aanbieden.

Na de keuze in stof en dessin volgt het uitkiezen van een mooie bijpassende voering, kleur van de stitching en de knopen. Ook hierin bieden we weer een ruime keus zodat je je pak helemaal eigen kunt maken. Samen bepalen we het model en de afwerking van het kostuum. Ook hierbij bieden we weer veel extra mogelijkheden die we je graag persoonlijk uitleggen in de winkel.

Wanneer je deze stappen doorlopen hebt, is je maatpak normaliter in 5 weken gereed. Bij het maken van je pak werken we samen met Munro, een hoogstaand tailoring bedrijf uit Amsterdam. Vanaf 499,00 heb je bij ons al een kostuum op maat én loop jij in een uniek en onderscheidend pak dat niemand anders heeft.

Klinkt goed toch? Mocht je interesse hebben, bel dan voor een afspraak (033 - 245 31 38) met een van onze maatspecialisten of maak een afspraak bij ons in de winkel in Nijkerk, Singel 1-5.